2018 Overdracht project ZGV

2018 Overdracht project ZGV

Helden van de zorg

Helden-van-de-zorg-removebg-preview

Ede, 10 April 2019

Tijdens een bijeenkomst op woensdagmiddag 10 april in Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft Stichting Helden van de Zorg een IPad voorzien van een draagarm overgedragen aan het priklaboratorium. Tevens schenkt zij het ziekenhuis een bijdrage voor een fotowand voor de wachtruimte van de Spoedeisende Hulp. Het gaat om het tweede grote project van de Stichting die in 2016 werd opgericht. Eind vorig jaar zette Stichting Helden van de Zorg de medewerkers van het priklaboratorium en van de afdeling Spoedeisende Hulp al in het zonnetje door ze een gezellige ontspannen dag aan te bieden.

De afdeling Spoed Eisende Hulp heeft als idee ingebracht dat de wachtkamer opgefleurd moest worden. Dit is een fotowand geworden waarvoor Stichting Helden van de Zorg een financiële bijdrage heeft geleverd. Tijdens het vaak spanningsvolle wachten zorgt dit voor een plezierige afleiding.

De uiteindelijke realisatie van dit initiatief kon tot stand komen dankzij de belangrijke sponsorbijdrage van automobielbedrijf Kroymans, de firma Nexperia en alle rijders van de autorally.

DSC_0018-A.jpgDSC_0031-A.jpg

Voorzitter Hans Kraak overhandigt een plaquette aan Arjen Hakbijl, lid van de RvB en Marc Kramer die het idee bij Stichting Helden van de Zorg aanmeldde.

DSC_0021-A.jpg

De plaquette die bij de fotowand zal worden aangebracht.

Samen met het behandelteam acht de Stichting het van groot belang dat er gedurende de spanningsvolle  bloedafname voldoende afleiding en comfort wordt geboden. Stichting Helden van de Zorg ondersteunde daarom van harte het idee om een IPad voorzien van een draagarm te plaatsen bij de prikstoel voor kinderen, waarmee de patiëntjes een filmpje kunnen kijken. Hans Kraak, voorzitter van Stichting Helden van de Zorg, droeg middels het overhandigen van een plaquette dit project over aan het Ziekenhuis Gelderse Vallei.

DSC_0044-A.jpgDSC_0056-A.jpg

Aanbrenger voor het Idee, Marijke Elsinghorst samen met Jacqueline Klein Gunnewiek, Janneke van Dijk en Ester Olde Benneker.

Stichting Helden van de Zorg wil medewerkers die werkzaam zijn in de zorg en dagelijks de zorg voor patiënten hebben een extra blijk van waardering geven. Enerzijds door middel van het organiseren van een jaarlijks uitje en anderzijds door middelen beschikbaar te stellen waarmee medewerkers in de zorg, maar bovenal ook de patiënten, extra geholpen worden.

Het bestuur van Stichting Helden van de Zorg wil  directie en medewerkers van Ziekenhuis Gelderse Vallei bijzonder bedanken voor de spontane, creatieve en prettige samenwerking.