2018 Heldenrit ZGV verslag

Heldenrit 2018 – Verslag Ziekenhuis Gelderse Vallei uit Ede

Helden van de zorg

Helden-van-de-zorg-removebg-preview

Stichting Helden van de Zorg organiseerde op zondag 14 oktober 2018 haar derde Heldenrit. Ziekenhuis Gelderse Vallei uit Ede werd uitgenodigd om ideeën aan te leveren waarmee medewerkers in de zorg maar vooral ook patiënten extra geholpen kunnen worden. Vele inzendingen werden ontvangen, waarvan er uiteindelijk twee door het Comité van Aanbeveling  werden geselecteerd. De afdeling Spoedeisende hulp (SEH) en het Laboratorium (KCHL) waren de winnaars. De ingebrachte ideeën zullen op korte termijn worden gerealiseerd.  Voor de SEH betekent dit dat de wachtruimte opgefleurd zal worden met een Sky-Ceiling en voor de KCHL zal er afleidingsmateriaal worden aangebracht bij de prikstoel voor kinderen. Als beloning werden beide afdelingen uitgenodigd om met Stichting Helden van de Zorg te genieten van een ‘dagje uit’.

Op zondagmorgen 14 oktober verschenen rond 8:30 uur voor het ziekhuis 50 glimmende sportauto’s.  De berijders van deze auto’s maken het, samen met een aantal sponsoren mogelijk om deze dag te organiseren en de wensen van de winnende afdelingen uit te voeren.

1001.JPG1002.jpg

De medewerkers (Helden) werden ontvangen in het personeelsrestaurant waar koffie/thee en heerlijke croissants werden verzorgd door de fa. Vermaat. Deze gaf ook nog een tasje met lekkere zaken mee voor onderweg. De dag werd geopend door de Voorzitter van de Raad van bestuur van ZGV Mevr. Mirjam van ’t Veld en de voorzitter van Stichting Helden van de Zorg Dhr. Hans Kraak.

.

1003.JPG1004.JPG

De dienstdoende achterblijvers ontvingen van het ziekenhuis nog een bloemrijke attentie.

1005.JPG

Rond 9:00 uur werd vertrokken voor een prachtige tourrit door het bosrijke gebied rond Ede en Arnhem. De tocht eindigde in Tiel, waar na een sfeervolle ontvangst werd genoten van de lunch.

1006.JPG1008.JPG1007.JPG1009.JPG

Tijdens de lunch had iedereen de tijd om elkaar ook buiten het werk te leren kennen. Hierna werd vertrokken naar Utrecht. De Helden waren inmiddels gewisseld van auto.

1010.jpg1011.jpg

Voor het Beatrix Theater, waar de voorstelling Mamma Mia werd bezocht, werd een groepsfoto gemaakt van de Helden met de Rijders.

1012.jpg

Na de voorstelling zijn de Helden op een bijzondere manier in het zonnetje gezet. De cast van Mamma Mia, met hoofdrolspeelster Antje Montero, reikte aan iedere Held een speld uit als blijk van waardering voor het werk en de betrokkenheid bij de patiënten.

1013.jpg1014.jpg

Na het uitreiken van de spelden hield ambassadeur van de Stichting Helden van de Zorg, Prof. Dr. Erik Scherder een bewogen toespraak over de toewijding van de Helden tijdens hun werk.

1015.jpg1016.JPG

Hierna werd teruggewandeld naar de auto’s. Alle Helden zijn in een sportauto weer teruggebracht naar Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Het bestuur van Stichting Helden van de Zorg bedankt in het bijzonder :

  • Directie en medewerkers van Ziekenhuis Gelderse Vallei
  • Ambassadeur van de Stichting Prof. Dr. Erik Scherder
  • Wergroepen van de Stichting voor o.a. organisatie, route en foto’s
  • De sponsoren
  • En natuurlijk de Helden en de Rijders