2022 St. Antonius Ziekenhuis Utrecht en Nieuwegein – Verslag

Heldenrit 2022 – Verslag St. Antonius Ziekenhuis

Helden van de zorg

Helden-van-de-zorg-removebg-preview

Stichting Helden van de Zorg
Strijp 1
3947 BM Langbroek www.heldenvandezorg.nl

Heldenrit 2022 – Verslag St. Antonius Ziekenhuis

Stichting Helden van de Zorg organiseerde op 9 oktober 2022 haar inmiddels vijfde editie van de Heldenrit. Door de Corona-pandemie en de daarmee gepaarde Lock downs kon deze rit in de jaren 2020 en 2021 helaas geen doorgang vinden.

In september 2021 heeft de Stichting als dank aan alle zorgmedewerkers in Nederland voor hun enorme inzet tijdens Corona-pandemie en tevens ter nagedachtenis van alle slachtoffers als gevolg van deze pandemie een standbeeld onthuld. Het beeld is ontworpen door de bekende Nederlandse kunstenaar Kees Verkade en staat bij het bezoekerscentrum in de Brabantse Natuurpoort Groot Speijck in Oisterwijk nabij Tilburg.
(www.dankhelden.nl)

Gelukkig kon de Heldenrit dit jaar weer als vanouds doorgang vinden.
Het St. Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein/Utrecht was dit voorjaar uitgenodigd om vanuit alle afdelingen ideeën aan te leveren ter verbetering van de zorg aan de patiënten.
Uiteindelijk werden er 20 zorgideeën ingeleverd, waarna het Bestuur van de Stichting en hun Raad van Advies 2 afdelingen met de beste ideeën tot winnaars hebben gekozen.

De winnaars waren de afdeling Alg. Chirurgie en Plastische Chirurgie van locatie Utrecht met het oproepsysteem in het Buddyhuis en de afdeling Interne Geneeskunde E2 uit Nieuwegein
met het systeem Qwiek.up voor opgenomen patiënten die onrustig zijn.
Van elke winnende afdeling werden vervolgens 25 zorgmedewerkers uitgenodigd voor een dag vol verrassingen, inclusief een Heldenrit.

Op zondagmorgen 9 oktober rond 10:00 uur werd iedereen verwacht in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht-Leidse Rijn. Vijftig glimmende sportauto’s met hun rijders stonden voor de hoofdingang op hen te wachten.
Na welkomstwoorden van de desbetreffende afdelingen en van de voorzitter van Stichting Helden van de Zorg stapte elke zorgmedewerker in de aan hen toegedeelde auto met chauffeur om vervolgens een fraaie toertocht door het Nederlandse landschap mee te maken. Dit gebeurde onder geweldige omstandigheden : prachtig zonnig weer en goede temperatuur.

De toertocht leidde de rijders met hun zorgmedewerkers naar Van der Valk Hotel bij Apeldoorn naast de A50. Daar werden zij met een aperitief ontvangen, waarna een fantastische lunch werd geserveerd. Daarna kwam Karin Bloemen, als grote verrassing het podium op. Zij gaf een geweldige show, met als afsluiting een speciaal voor de Helden geschreven lied waarmee zij de Zorgmedewerkers toezong. Het was fantastische voorstelling en zij kreeg dan ook een staande ovatie na afloop.

Nadat Karin heel hartelijk was bedankt voor deze onuitwisbare show, kwam de Ambassadeur van Stichting Helden van de Zorg, Gor Khatchikyan het podium op.
Hij sprak met passie over het werk die de zorghelden dagelijks doen en gaf ons allen een bijzonder verhaal mee waarbij het mens zijn in de zorg belangrijker kan zijn dan alleen maar zorg geven.
Uitgebreid werden de zorgmedewerkers van de 2 winnende afdelingen in het zonnetje gezet met de overhandiging van de door hen gewenste cadeaus.
Alle aanwezige Zorgmedewerkers ontvingen een Zorgheldenspeld. Deze werd uitgereikt door Karin Bloemen, Gor Khatchikyan en alle Bestuursleden.

Na afloop werden er veel foto’s gemaakt en iedereen werd voor hun bijdrage hartelijk bedankt. Tot slot was er nog een korte after-party waarbij iets gedronken kon worden. Hierna stapten alle zorgmedewerkers in de klaarstaande sportwagens en werden teruggebracht naar Utrecht.

Het was voor iedereen een dag om nooit te vergeten!!!

Onze partners

Om trots op te zijn!