2017 Heldenrit VUMC Verslag

Heldenrit 2017 - Verslag

Helden van de zorg

Helden-van-de-zorg-removebg-preview

De Stichting Helden van de Zorg organiseerde op zondag 29 oktober 2017 haar tweede Heldenrit. Na een selectieprocedure werd de kinderafdeling van het VU Medisch Centrum in Amsterdam uitgekozen. Veertig ‘Helden’ werden uitgenodigd om een geweldige dag met het bestuur en de eigenaren van diverse merken glimmende sportauto’s mee te maken.

Om 09:00 uur werd verzameld in Restaurant de Bosbaan, waar de voorzitter van de Stichting, Hans Kraak, de ‘Helden’ en de rijders van harte welkom heette.

Na de indeling nam elke ‘Held ’ plaats naast de bestuurder van een sportauto en vertrokken zij gezamenlijk voor een prachtige tocht door de Flevopolder.

.

In Zwolle werd gestopt bij Restaurant van der Valk waar een heerlijke lunch werd genoten.

Na de lunch werd naar Theater de Spiegel in Zwolle gereden, waar onze ‘Helden’ een redcarpet ontvangst wachtte.

Gezamenlijk werd genoten van de Theatervoorstelling House of Horror van Hans Klok. Hierna werden  onze ‘Helden’ ontvangen in de lounge van het Theater.

Onder het genot van een hapje en een drankje sprak ons erelid Prof. Dr. Erik Scherder de ‘Helden’ toe. Hij benadrukte het belang van een goede verpleging, maar ook vooral de wijze waarop onze ‘Helden’ elke dag hun taak met compassie en positieve motivatie vervullen.

Alle ‘Helden’ ontvingen, als blijk van waardering een speld van de Stichting Helden van de Zorg. Deze werd beurtelings uitgereikt door Prof. Dr. Erik Scherder en de voorzitter van de Stichting Hans Kraak.

Hans Klok voegde zich bij het gezelschap en reikte ook nog een aantal spelden uit.

Uiteraard ging de gehele groep met Hans Klok op de foto.

Het bestuur van de Stichting wil alle ‘Helden’ bedanken voor hun aanwezigheid met een bijzonder woord van dank aan het hoofd van de afdeling Ine Koning.

Aan de afdeling werd een 'doos vol gevoelens' aangeboden.

Een doos vol gevoelens is ontworpen om de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te ondersteunen en is opgebouwd rond de vier basisgevoelens: blij, bang, boos, verdrietig. Op een speelse manier leren kinderen gevoelens (h)erkennen, begrijpen en uiten. Het beheersen van de basisgevoelens geeft jonge kinderen een eerste houvast tot een rijk emotioneel leven.